Software

Tip

Hebt u tips over een bepaalde software voor uw papiergeldverzameling? Laat het ons even weten.


Informatie over:

- Software

- Verzamelaarssoftware

- Papiergeld

- Koninklijke Nederlandse Munt

Welkom op de softwarepagina van Bankpapier

U zult waarschijnlijk uw verzameling bankbiljetten al wel in mooi verzamelbanden hebben gedaan. Een mooi naslagwerk en het behoud van uw biljetten is van groot belang.

In de huidige tijd worden voor allerlei zaken databases aangelegd. Het is voor u misschien een overweging waard om uw collectie bankbiljetten en papiergeld te indexeren met behulp van een computerprogramma. U hoeft niet meer te bladeren in zware catalogie.

Wereld bankbiljetten versie 2.0 biedt uitkomst. In dit programma vindt u de bankbiljetten uit meer dan 250 landen en ruim 18000 afbeeldingen van allerlei biljetten. Per land is een landnaam en landcode opgenomen. Een aardig detail is de zogenaamde 'in bezit functie', u kunt bankbiljetten uit de catalogus aanvinken als u dat betreffend bankbiljet in bezit hebt. Van de lijst van papiergeld dat u in uw bezit hebt kunt u dan een overzichtelijke lijst printen. Een erg handige toepassing als u veel naar beurzen en veilingen gaat. Zo ziet u namelijk direct welke bankbiljetten voor u interessant zijn. U kunt zelf bankbiljetten toevoegen, verwijderen of wijzigen. Zo bouwt u dus van een bestaande catalogus en eigen versie.

Wereld Bankbiljetten ontvangt u op een cd-rom. Installatie is geen enkel probleem, dat doet het programma namelijk zelf. Het programma kost ongeveer 15 Euro.

Wereld bankbiljetten versie 2.0 kunt u bestelt u via e-mail hier!