Bankbiljetten

Tip

Een absolute must voor de verzamelaar van Nederlandse bankbiljetten is dit zeer rijk geillustreerd en informatief boekwerk over de geschiedenis van het Nederlandse papiergeld. Ik moet u bekennen dat het even een aanschaf is, maar u hebt zeer zeker een pracht werk in uw bezit.

Het Nederlandse bankbiljet 1814-2002 / druk 2
Het Nederlandse bankbiljet 1814-2002 / druk 2
J. Bolten
Tip

Gaat u voor een online particuliere 'catalogus', met uitzonderlijk veel informatie vooral eens kijken op PatrickP. Op deze site wordt zeer uitgebreid ingegaan op de kenmerken van de Nederlandse bankbiljetten. Van vele Nederlandse biljetten zult u hier ook afbeeldingen kunnen zien. Het is zeker de moeite waard deze pagina te bezoeken.


Informatie over:

- Papiergeld

- Bankbiljetten

- Munten

- Zilverbonnen

Welkom op Nederlandse bankbiljetten

Velen van u zijn in het verleden gestart met het verzamelen van Nederlands papiergeld. Inmiddels is ook in Nederland het Eurobijet ingevoerd en is daarmee, wat mij betreft, de spanning van het verzamelen van Nederlands papiergeld een beetje afgenomen. Hoe zag ons papiergeld eruit, met welke coupeures zijn we gestart en wat is het verloop. Hieronder treft u een aantal afbeelding van Nederlandse bankbiljetten die in de oorlogsjaren (1940-1945) in Amerika zijn gedrukt. Kenmerkend voor deze biljetten is dat zij enige gelijkenis vertonen met de Amerikaanse dollar. Wilt u weten welke bankbiljetten er nog meer in Nederland zijn uitgegeven, brengt u dan ook even een bezoekje aan de onderstaande paginalink. Hier vindt u een (bijna) complete sortering van het papiergeld dat in Nederland in omloop is geweest. Ik wens u veel plezier in deze min of meer nostalgische reis!

Bron:History of Dutch banknotes!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar een schitterende site van een verzamelaar.