Hoofdpagina

Bankbiljet nader beschouwd!

Vele bezoekers van deze site kunnen zich het hierboven staande biljet van 25 gulden nog goed herinneren. Als u met uw muis over het biljet beweegt, dan verschijnt ook de achterkant van dit biljet.

Maar wie was nu eigenlijk Sweelinck, de man op het biljet?

Sweelinck was organist en een goed leermeester. Sweelinck volgde in 1580 zijn vader op, die tot 1573 organist was in de St. Nicolaaskerk in Amsterdam. Leerlingen van over de hele wereld kwamen bij Sweelinck om het orgelspel te leren. Naast orgelmuziek, klavierwerken, heeft Sweelinck een aantal koorscomposities op zijn naam staan. Vondel, de man van het vijf gulden biljet, schreef Sweelinck's grafschrift. Het biljet van 25 gulden waarop Sweelinck is afgebeeld is in 1972 in omloop gekomen. De uitgifte van het biljet is 10 februari 1971.

De handtekeningen op het biljet zijn van De Bijll Nachenius en Zijlstra. Het biljet van 25 gulden waarover het hier gaat heeft een 10 of 11 cijfers combinatie. Een 25 gulden biljet met een kwaliteit ZF is om en nabij de 18 Euro waard.

Bent u geinteresseerd in dit bankbiljet, bezoekt u dan onze in- en verkooppagina. Hier vindt u adressen waar dit bankbiljet te koop wordt aangeboden.
Interesse...

Copyright Bankpapier.com - 2005/2007 -