Hoofdpagina

Bankbiljet nader beschouwd!

Hierboven ziet u een afbeelding van een 10 Dollar biljet uit de Verenigde Staten, series 2003. Als u met uw muis over de afbeelding beweegt ziet u ook de achterzijde van het betreffende bankbiljet.

Kenmerken:

Een aardig kenmerk van dit Dollarbiljet is het watermerk in de rechterzijde. Daarnaast ziet u dat dit biljet afwijkt van de oudere series, omdat de afbeelding van de personages niet meer in het midden is, maar meer links en groter van formaat.

Op dit biljet ziet u een afbeelding van Hamilton. Op de achterzijde staat een afbeelding van het US treasury builiding. Hamilton was een revolutionaire oorlogsheld en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het politieke bestel van de VS.

Onder de serienummers op de Dollar biljetten treft u coderingen aan. Deze coderingen staan voor de bank van uitgave. Zo staat op dit biljet de code C3, dat betekent dat het biljet is uitgegeven door de National Reserve Bank van Philadelphia.

Andere coderingen zijn: A1, B2, C3, D4, E5, F6, G7, H8, I9, J10, K11, L12. Deze nummers staan respectievelijk voor Boston, New York, Cleveland, Richmond, Atlanta, Chicago, St. Louis, Minneapolis, Kansas City, Dallas en San Fransisco.

Copyright Bankpapier.com - 2005/2007 -